Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tanca la penúltima granja de vaques del Penedès, a La Granada

La sequera i la pujada de preus ha obligat a la granja de vaques de La Granada a tancar les portes.

Amb aquesta situació a hores d’ara només queda una granja d’engreix de vedells a l’Alt Penedès, a Torrelles.

Al mes de desembre van decidir tancar, a causa de la pujada generalitzada de preus arran la guerra a Ucraïna així com per la sequera, que no els ajuda a tenir els camps en condicions per poder alimentar les vaques. La situació, segons explica Josep Maria Vallès, era inevitable.

Segons comenta Josep Maria Vallès, el Penedès és dels territoris que s’ha vist més afectat per la sequera. Això ha fet que baixi el rendiment dels camps, que no es puguin alimentar als vedells i s’hagi de comprar els aliments fora, a altres indrets de Catalunya on ha plogut més. Això, però, els surt massa car.

En aquest escenari, a hores d’ara només queda una granja de vaques en funcionament al Penedès, a Torrelles. Els germans Vallès de la Granada lamenten trobar-se en aquesta situació i que mori un negoci amb més de vuitanta anys d’història.

Amb el tancament de la granja de vaques de La Granada es produeix un episodi més del progressiu canvi de paradigma que està vivint la indústria de la llet en els darreres anys. D’aquesta manera, les petites explotacions, s’han vist abocades a la desaparició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: