Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca encarregarà un estudi per renovar el saló de plens

L’Ajuntament de Vilafranca encarregarà un estudi per renovar el saló de plens

També es farà una aportació extra a la Fundació de la Festa Major per eixugar deutes pendents de l’anterior edició i fer front a l’increment de preus de cara a l’actual edició.

Aquest dimarts ha tingut lloc sessió de ple a l’Ajuntament de Vilafranca. La sessió de juliol arrencava amb un expedient de modificació de crèdits que contemplava un crèdit extraordinari. Les despeses a finançar en aquest apartat són, principalment, una aportació de 800.000 euros a l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca per les obres al carrer Sant Antoni i a l’Avinguda Catalunya. Però també es contempla una partida de 10.000 euros que es destinarà a un estudi i els treballs tècnics pertinents per renovar el saló de plens de l’Ajuntament. Serà amb criteris patrimonials, de paritat i funcionalitat.

Dins l’expedient de modificació de crèdits també es preveia un suplement de crèdit per valor de 250.500 euros per finançar diferents despeses. D’una banda, es proposava aportar 88.000 euros extra a la Fundació de la Festa Major per fer front als 26.000 euros que queden per pagar de l’anterior edició i a l’augment de preus generalitzat que s’han trobat els actuals administradors.

També hi havia un suplement de crèdit de 57.500 euros per assumir la pujada dels interessos i 105.000 euros extra que s’han de destinar al programa de suport a la dependència.

El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i ERC i l’abstenció de la resta de grups que, en general, van apuntar la necessitat de repensar el model de finançament de la festa major i van valorar positivament fer un pas endavant per reformar el saló de sessions de la Casa de la Vila.

Tot seguit es va aprovar el compte general de la corporació de l’exercici 2022 amb els vots de PSC i Junts per donar pas a diversos expedients de l’àrea d’alcaldia que consistien en el nomenament dels membres del consell de SERCOM, l’empresa que gestiona Ràdio Vilafranca i Penedès TV; EMAVSA, l’empresa municipal d’aigües; i els representants municipals a altres organismes i entitats. Lourdes Sánchez presidirà el consell d’administració de SERCOM i Ramon Zaballa, el de les Aigües.

Els nomenaments van ser aprovats per unanimitat excepte en el primer i l’últim punt, Consorci Sociosanitari i Fundació Antic Hospital Comarcal, on Junts va votar-hi en contra en considerar que no estava reflectida la pluralitat del ple.

El següent punt va servir per donar compte al ple de l’informe de morositat i del període mitjà de pagament de les factures, que se situa en 21’74 dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: