Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació invertirà 6 milions d’euros a la Mancomunitat per diverses millores en equipaments

La inversió anirà destinada a l’àrea de residus, l’àrea de laboratori, al CAAD i a la construcció d’una planta de biomassa a l’Alt Penedès.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha visitat aquest dimecres a la tarda l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Vilafranca, on ha anunciat una inversió de sis milions d’euros per la Mancomunitat. Aquesta visita ha estat la primera que fa com a presidenta de la Diputació i ho ha fet acompanyada del president en funcions de la Mancomunitat Penedès-Garraf i també diputat i membre del govern de la Diputació, Sergi Vallès.

El compromís de la Diputació inclou l’aportació de sis milions d’euros per millorar la prestació de serveis essencials a la Mancomunitat. D’aquest ajut, 3,5 milions d’euros es destinaran a realitzar millores a les tres palntes de tractament de residus municipals, situades a Sant Pere de Ribes i Vilafranca. El diputat Sergi Vallès apunta que es remodelarà l’àrea de residus amb una millora de la planta d’envasos, de transferència i compostatge.

També s’invertiran 300.000 euros per a l’adquisició de maquinària especialitzada per al laboratori d’anàlisi aigües de consum i residuals de la Mancomunitat. Un altre dels serveis que es veuran beneficiats amb aquesta inversió és el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD), un equipament que actualment es troba sobresaturat de gossos i gats i que veurà una ampliació de les seves instal·lacions i, segurament, de personal per atendre els animals. Pel CAAD es destinarà una partida de 700.000 euros. Cal destacar que el CAAD recull una mitjana de 1.700 gats i gossos, una xifra que va en augment.
Finalment, Sergi Vallès ha anunciat que la més gran de les inversions, d’un milió i mig, serà per construir una planta de biomassa a l’Alt Penedès. S’estan valorant tres ubicacions tot i que, de moment, no s’ha volgut donar més informació al respecte perquè el projecte encara s’està elaborant i es preveu lliurar l’estudi de viabilitat a finals d’octubre.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha mostrat la seva voluntat de complir compromisos amb la província de Barcelona i estar al servei dels 311 municipis de la Diputació. Lluïsa Moret

A l’acte, a més de la presidenta de la Diputació i el president en funcions de la Mancomunitat, hi havia un gran nombre d’alcaldes i alcaldesses del Penedès i Garraf que van voler escoltar de primera mà l’acord d’inversions entre la Mancomunitat i la Diputació.

Recordem que aquest acord arriba després l’alcalde de Torrrelles de Foix, Sergi Vallès, i l’alcalde d’Igualada, els dos d’Impulsem el Penedès, es desmarquessin de Junts i votessin a favor de la socialista Lluïsa Moret en el ple de constitució de la Diputació celebrat la setmana passada, entrant, així, a formar part també del govern de la corporació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: