Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els centres vilafranquins preparen el nou curs escolar, que engegarà el dia 6 de setembre

El mes de juliol és sinònim de preparació de curs escolar. Equips directius estan ultimant els detalls de cara l’inici de curs, que engegarà el dia 6 de setembre.

El curs 2023-2024 seguirà enguany amb l’avançament escolar, aquesta vegada amb una data única tant per a escoles com per a instituts, que començaran el dia 6. Equips directius dels centres de la comarca estan aquestes setmanes preparant tot el necessari per reprendre l’activitat a les aules.

Des de l’escola Baltà i Elias la seva directora Cecília Raventós exposa la situació amb la qual es troben al mes de juliol, després de venir d’un mes de juny complicat pel que fa a personal, entre oposicions i concurs de trasllats de funcionaris.

Pel que fa a la secundària, des de l’Institut Milà i Fontanals expliquen les diferents funcions que tenen els i les treballadores del centre. La cadena engega amb les matrícules, que es gestionen des de secretaria.

Un cop estan formulades les matrícules, el següent pas és elaborar les llistes segons les inscripcions a les assignatures. Aquesta és una tasca dels coordinadors del centre.

Després de la tasca d’administració i coordinació d’ESO i Batxillerat, amb aquesta informació es fa la confecció dels grups 2023/2024 i amb els i les caps de departament. Finalment, amb tota aquesta informació es fan els horaris i calendaris perquè tots els docents ho tinguin tot llest de cara al curs vinent.

I una de les novetats pel que fa al curs 2023-2024 és la implementació del nou currículum, que en primer lloc suposarà la posada en pràctica d’un pla lector en la qual tot el centre llegirà durant mitja hora.

Tanmateix, una altra de les novetats és que es posarà en vigor una nova normativa dels telèfons mòbils de manera que l’alumnat no podrà utilitzar el mòbil dins el centre.

Des de l’AFA de l’Institut Milà i Fontanals també estan treballant amb el focus posat en el nou curs.

A més, durant els mesos que els alumnes no són al centre s’aprofita per avançar obres. És el cas de l’institut Vilafranca 2, que el proper curs 2023-2024, completarà la seva oferta formativa d’Educació Secundària Obligatòria amb el desplegament dels quatre cursos escolars que integren aquesta etapa.

I pel que fa a l’estat de les obres de l’escola Baltà i Elias, la seva directora explica que la reforma extensiva de l’escola es troba dins del pla d’infraestructures per al període 2022-2029.

Amb tot, els centres acaben d’ultimar els detalls aquest mes de juliol per tenir-ho tot llest de cara dimecres dia 6 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: