Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Nova campanya per comprar de manera sostenible als Mercats municipals

Nova campanya per comprar de manera sostenible als Mercats municipals

La intenció és conscienciar sobre la necessitat de reduir l’ús de plàstics, ni que sigui d’un sol ús, i dels beneficis de comprar en els mercats de proximitat.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Institut Vilafranca 2 tornen a unir esforços per encetar una nova campanya de promoció dels bons hàbits a l’hora d’anar a comprar, conscienciant la ciutadania dels beneficis d’anar a comprar productes saludables i de proximitat als Mercats municipals sense utilitzar plàstics d’un sol ús.

La nova campanya s’activa el proper dimarts 27 de febrer i durant un mes, fins al 23 de març, es regalaran envasos sostenibles a la clientela del mercat. Les compres que es facin amb envàs reutilitzable es podran segellar en el passaport de la campanya i quan es registrin 4 segells, s’aconseguirà un d’aquests regals que caldrà escollir en el moment del bescanvi a les mateixes parades dels mercats participants: una carmanyola plegable, un pack de bosses de malla o una bossa lila de nanses plegable.

El valor afegit d’aquesta campanya és que s’acompanya d’un Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vilafranca 2 que, a través de diferents sessions, estan participant activament per aconseguir millorar els hàbits de la ciutadania.

La campanya es realitza amb la col·laboració dels serveis de Medi Ambient i de Mercats per impulsar el comerç sostenible i el consum responsable, posicionant els mercats municipals com espais de cohesió social, salut i sostenibilitat. Els Mercats municipals participants són el Mercat de la Verdura, el Mercat de la Carn i el Mercat Sant Salvador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: