Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot a punt per la Clàssica Penedès, que comptarà amb xifra rècord de 1000 participants

La organització no descarta poder ampliar inscripcions de cara a la propera edició. La Clàssica 2023 arrencarà aquest diumenge a les 8h (sortida al Pavelló Firal).

La Clàssica Penedès segueix fent passes de gegant, consolidant-se com una de les proves cicloturístiques més importants del territori. Enguany la prova va encara més enllà, amb 1000 participants per l’edició d’aquest 2023. Els organitzadors satisfets, a l’assolir la xifra objectiu. Són gairebé 300 participants més que en la darrera Clàssica, celebrada fa un any (amb 725 inscrits). Una bona notícia és l’increment de la participació femenina, amb més de 100 dones apuntades.

Els impulsors (LetsVelo i Cicles Sans) han presentat la quarta edició marxa amb el lema «Més clàssics que mai» i prometen que serà «la clàssica més clàssica», amb una proposta que satisfarà a tot tipus de corredors. Tots ells rebràn un maillot de màniga curta amb el disseny exclusiu de la Clàssica Penedès.

Imatge de la presentació de la 4a Clàssica Penedès, a l’oficina de turisme de Vilafranca. (D’esquerra a dreta: Anna Doblas, Dani Gómez i Jordi Junyent).

Pel que fa a la ruta, la prova presenta dos recorreguts, un de 123 km i 1769 metres de desnivell positiu acumulat, i un altre més curt, de 83km i 1132 metres de desnivell. Les dues arrencaran de forma simultània, aquest diumenge 11 de juny, a les 8 del matí.

Una de les novetats té a veure amb el punt de sortida i arribada, que enguany tindran lloc al Pavelló Firal de Vilafranca. El canvi s’ha fet amb l’objectiu de centralitzar serveis i oferir un millor tracte als inscrits.

Els dos recorreguts pugen l’espectacular coll de les Ventoses. Després es travessa el Pla de Manlleu per coronar l’alt de Pontons i baixar cap a Torrelles. Abans d’arribar a Sant Martí Sarroca l’itinerari torna a pujar, en direcció a l’alt de la Llacuna. Abans però, la ruta es desvia per pujar a Font-rubí i tornar cap a Vilafranca passant per Guardiola, Vilobí i Pacs.

En la distància llarga, una vegada coronat l’alt de la Llacuna, es continua cap a Sant Joan de Mediona, Sant Quintí i Sant Pere de Riudebitlles. Desprès de pujar la Creu de Lavit i travessar el Pla, el recorregut arriba fins a Guardiola direcció a la meta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: