Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal obté un premi Baldiri Reixac en l’edició d’aquest 2023

L’escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal obté un premi Baldiri Reixac en l’edició d’aquest 2023

L’escola penedesenca ha presentat un projecte on a través d’espais com la vinya, l’hort o el galliner es converteix en un espai on es poden gestar canvis socials.

Més de 200 alumnes de 29 escoles catalanes han estat reconeguts amb el Premi Baldiri Reixac 2023. L’acte de lliurament ha tingut lloc al Museu de la Vida Rural, situat a L’Espluga de Francolí, i ha estat organitzat per la Fundació Carulla.

En tota la seva trajectòria els Premis Baldiri Reixac han permès a més de 570 escoles i 441 mestres tirar endavant les seves iniciatives transformadores.

Aquests premis tenen com a objectiu impulsar i reconèixer projectes educatius que utilitzin l’art i la cultura per a millorar i transformar la societat. L’edició d’enguany ha destacat l’esforç i treball realitzat per les escoles catalanes per abordar dos reptes importants: la progressiva desaparició del català entre els joves i la sensibilització sobre l’emergència climàtica.

Entre els premiats, i en la categoria de Premi Baldiri a projectes artístics d’emergència climàtica l’Escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal ha estat una de les que s’han endut un premi de 4.000€, amb el projecte ‘Tresor’. Amb ell l’escola es converteix en l’espai on es gesten canvis socials reals a través d’espais com la vinya, l’hort, el galliner o la caseta ibèrica. Els alumnes hi aprenen els principis de l’agricultura regenerativa, recuperen tècniques de fertilització sostenible i creen intervencions artístiques a la natura per fomentar coneixement i consciència sobre el canvi climàtic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: