Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull per primer cop IMPACTE!, el Festival de cinema i drets humans de Catalunya

Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, el festival IMPACTE! mira cap al futur i vol Repensar els Drets Humans mitjançant el cinema.

Dimecres arrencava a Vilafranca la tercera edició del festival IMPACTE! el Festival de Cinema i drets humans de Catalunya de la mà de Cineclub i el servei d’igualtat i Cooperació de l’Ajuntament, amb el suport de la diputació de Barcelona. Un festival que Vilafranca acull per primera vegada. Ho explica el programador de Cineclub Vilafranca, Pablo Sancho.

La Sala Zazie-Casal acull tres projeccions d’aquest festival que se celebra a diferents poblacions catalanes del 3 al 21 de maig. Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, el festival IMPACTE! mira cap al futur i vol Repensar els Drets Humans mitjançant el cinema. Oriol Porta és el director del festival.

Així la programació s’articula a partir dels Drets Emergents, drets dels quals la societat ha adquirit consciència al llarg dels anys i que plantegen, defensen i reivindiquen la ciutadania, reforçant la idea de la democràcia participativa. El festival a Vilafranca va començar dimecres amb la projecció de L’avís al mur, un film que parteix d’un tràgic episodi de la historia d’Ucraïna. IMPACTE! continuava la seva programació aquest dijous amb Extraordinarias: unidas en la neurodiversidad, un documental xilè que comparteix l’experiència de nou dones autistes a la recerca del seu reconeixement. I per últim, dissabte es projectarà Els negociadors. Com construir la pau, un documental que ofereix una mirada inquisitiva a la identitat i evolució dels mediadors i mediadores que busquen solucions als conflictes armats del segle XXI.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: