Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fer de cristalls una plaça castellera: originalitat i dos premis per l’Institut Nou

L’Institut Nou de Vilafranca, guanyador de dos premis del concurs de Cristal·lització a l’escola de la UB.

El concurs de Cristal·lització a l’Escola, organitzat per la Universitat de Barcelona en el marc del projecte UB Divulga és un projecte de divulgació científica en el qual enguany hi ha participat l’Institut Nou de Vilafranca, havien de crear cristalls d’ADP (dihidrogen fosfat d’amoni) i elaborar un pòster científic, una maqueta i un vídeo divulgatiu.

Un dels punts que valoren més els alumnes és que al participar-hi membres de tots els cursos, han pogut conèixer nous amics. La Laia Ruiz és alumna de 1r d’ESO.

El passat divendres 26 de maig, es va dur a terme la jornada final, i l’esforç i constància dels 20 alumnes participants i dels seus 6 representants ha donat els seus fruits, i han pogut aconseguir 2 dels quatre premis. El Pau Auget i l’Abril Gustems són dels sis representants que va anar a la Universitat de Barcelona.

Els professors de secundària reben una formació en cristal·lografia a la Universitat i després traslladen l’experiència a l’aula perquè els estudiants aprenguin a crear cristalls.

Un dels fets a destacar és que les sessions eren voluntàries i fora d’horari lectiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: