Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Casals i colònies: preus poc assequibles i refugis climàtics només en piscines municipals

Avui han començat els casals d’estiu arreu de la comarca.

Moltes famílies opten per portar la seva canalla a casals i campus ja que és una de les úniques opcions per passar part de l’estiu, ja que moltes treballen. Algunes d’elles es queixen dels preus excessius a Vilafranca, i també parlem de com combaten la calor en una situació de sequera.

«És l’única opció que tenim, no volem deixar el nostre fill amb els avis durant dos mesos ja que no és bo ni per l’infant ni pels mateixos avis.».

La Júlia i la seva parella treballen cada dia de 8 a 5 i per portar el seu fill cinc setmanes al casal d’estiu, paguen 700€, més de la meitat del sou.

Per la seva part, la Sílvia Saez agraeix poder tenir l’opció de fer vacances a l’estiu però també destaca que el millor pels infants és fer activitats diverses durant aquests mesos.

Aquest és un problema que comparteixen moltes famílies, i un dels temes de conversa a la sortida de les escoles. La Júlia Carrillo reclama un replantejament de les beques pels casals d’estiu.

D’aquesta qüestió n’hem parlat amb el Pep Besolí, secretari tècnic del Consell Esportiu, que posa en valor que hi ha casals d’estiu de la comarca que són molt més assequibles. Tanmateix, amb un dels problemes amb el que es tornen a trobar és el de la calor i la sequera.

I a més dels casals d’estiu, qui també està apunt en el món del lleure són els esplais i caus de Vilafranca, que preparen colònies, campaments i camp d’estiu. Amb ells hem parlat dels preus, de les diferents opcions que tenen, i també de com viuen la sequera, així com de les alternatives que posen sobre la taula.

Des del GEP Vilafranca, la Laia Lecegui i el Biel Esteve expliquen que han optat per pujar lleugerament els preus per assumir els costos i la inflació.

Per contra, des del MIV han intentat mantenir els preus, però sobretot amb la pujada de gasolina és molt difícil, de manera que s’han vist obligats a augmentar el preu final en alguns grups.

Des del CAU també han fet mans i mànigues per no pujar els preus.

Per part de L’AGI la Canadenca també han ajustat costos i no han alterat el preu final per les famílies, però els preocupa sobretot la situació de la sequera.

Amb tot, sequera i preus marquen l’estiu en el món del lleure.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: