Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ampliació dels grups de Tercera podria mantenir el Vilafranca a la categoria

La RFEF anunciava aquest dissabte l’ampliació dels grups de Tercera, de 16 a 18 equips. Si no baixa cap equip català més de Segona RFEF, el FC Vilafranca serà de Tercera la temporada vinent.

Aquest dissabte al matí, el president de la Real Federación Española de Fútbol, Luis Rubiales, anunciava un seguit de mesures per les categories de futbol de Primera, Segona i Tercera Federació. Una de les més destacades ha estat l’ampliació dels grups de Tercera de 16 a 18 equips.

Una mesura que al llarg del cap de setmana ha estat motiu d’alegria per molts equips de la categoria arreu d’Espanya. També pel FC Vilafranca, que gràcies a aquesta reestructuració podria mantenir-se a la Tercera Federació la propera temporada. A hores d’ara, això seria així, però en les properes setmanes la situació podria canviar.

Amb Prat i Olot confirmats com a nous equips de Tercera provinents de Segona, el Vilafranca mantindria categoria si no baixa cap equip català més. A una jornada per finalitzar la lliga a Segona RFEF, Cerdanyola, Lleida o Badalona encara no tenen la permanència assegurada. Si per exemple el Cerdanyola baixès a Tercera, els penedesencs serien arrossegats a Superlliga Catalana. Si es complís aquest supòsit, d’un tercer descens d’equip català, encara quedaria una opció d’esperança pel Vilafranca, que es podria salvar si Sant Andreu o San Cristóbal pugessin a Segona via playoff.

En resum: l’escenari somiat pels penedesencs a hores d’ara és que cap equip català més baixi a Tercera Federació. Si el proper cap de setmana, un cop es tanqui la lliga a Segona RFEF, només Prat i Olot baixen, el FC Vilafranca serà equip de Tercera RFEF la temporada vinent.

El proper cap de setmana el FC Vilafranca haurà d’estar pendent de l’última jornada als grups 3 i 5 de Segona RFEF. L’objectiu, repetim, és que cap equip català més baixi a Tercera. Aquest diumenge es confirmava el descens matemàtic de Prat i Olot. Serà una última jornada d’infart.

Comencem pel grup 5, amb el Cerdanyola, únic català amb opcions de descens directe. Per salvar-se l’equip del Vallès buscarà la victòria a casa a casa contra un Cacereño sense res en joc, diumenge a les 17h. Si el resultat no acompanyès, caldrà esperar la punxada del Coria davant un Socuellamos que tampoc s’hi juga res.

Al grup 3, Lleida o Badalona podrien caure a posició de promoció de permanència. Per mirar d’evitar-ho, el Badalona jugarà a casa dissabte a les 17h contra un Deportivo Aragón que també fuig de la 13a plaça. El Lleida jugarà diumenge a les 12h a la ciutat esportiva Dani Jarque contra un Espanyol B que no s’hi juga res.

Ara mateix Badalona i Lleida empatats a 44 punts, juntament amb el Formentera, que visita un Valencia Mestalla que ja no té res en joc. Finalment, l’últim equip que encara lluita per salvar-se és l’Alzira, que ocupar posició de playout, i visita un Mallorca B ja descendit.

Per tal que el Vilafranca es salvi, primordial que Cerdanyola, Badalona i Lleida és mantinguin a Segona Federació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: