Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Indignació a La Granada pel retard de les obres de la nova escola

L’alumnat ha de fer classes al menjador, als passadissos o en espais del municipi que s’han convertit en aules improvisades

La Granada havia d’estrenar al mes de setembre nou curs escolar amb una nova escola, després de vint anys de reclamacions. Les obres van començar fa dos anys i s’han allargat molt més del previst, amb un calendari que no s’acaba de concretar. En principi havien d’acabar abans del mes de setembre del 2022 per començar el curs ja en el nou centre. Però no va ser possible i des del Departament els van dir que s’acabarien al gener del 2023. Però l’empresa va fer fallida, les obres es van aturar i encara no s’han reprès.

L’alcalde de la Granada, Joan Cols, apunta que la sorpresa va ser quan el mateix consistori va ser qui va informar el Departament d’Educació que les obres s’havien aturat. Cols creu que tot és qüestió de voluntat política.

La sensació que tenen ara els pares i mares és d’incertesa, ràbia i impotència i hi ha moments que fins i tot creuen que mai arribaran a inaugurar una escola que fa 20 anys ja era necessària.

La situació ha obligat a famílies i ajuntament a buscar alternatives per intentar que l’alumnat pugui fer les classes en les millors condicions possibles perquè amb les obres, a més, es van eliminar dos mòduls. Així, han de sortir fora del centre educatiu actual i recórrer 300 metres per fer les activitats lectives en aules improvisades i dins el centre han readaptat espais com ara el menjador o passadissos per realitzar les classes.

Les famílies estan molt cansades perquè es pensaven que era un tema temporal i diuen que ja no estan disposades a tolerar més demora. Elisabet Llopart és membre de la comissió que es va muntar arran de la paralització de les obres.

Ni famílies ni ajuntament es refien ja de les promeses del Departament d’Educació i per això, cansades, amenacen amb mobilitzacions. Ens ho explica Xavi Llopart, pare de l’escola.

Finalment l’alcalde explica que ha rebut dues trucades en els últims dies: una divendres al vespre que li informava que les obres es tornarien a posar en marxa la setmana vinent i l’altra trucada dissabte al matí. En aquesta ocasió li van dir que els treballs es reprenien després de setmana santa.

Amb tot aquest context, ni famílies ni escola ni ajuntament creuen ja el calendari que se’ls va donant perquè fa massa temps que no s’està complint i exigeixen que les obres es reprenguin urgentment perquè l’alumnat pugui començar a la nova escola aquest proper mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: