Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diverses famílies demanen que el transport escolar permeti pujar equipatge quan hi ha colònies

Famílies de diversos municipis de la comarca demanen que el transport escolar permeti pujar maletes i motxilles quan els alumnes van de colònies.

La setmana passada, coincidint amb les colònies de 1r d’ESO de l’Institut Vilafranca 2, diverses famílies van explicar a la nostra redacció que els seus fills i filles havien tingut problemes per pujar les maletes i motxilles als autobusos del transport escolar.

En el cas de l’alumnat provinent d’Olesa de Bonesvalls, finalment van poder pujar l’equipatge a l’anada, però a la tornada, les famílies es van haver d’organitzar per recollir els nois i noies.

El Marcel, l’Aina i l’Arlet fan 1r d’ESO a l’Institut Vilafranca 2.

La María García, veïna de Can Mitjans, a Avinyonet del Penedès, i mare de tres fills, el gran a 3r d’ESO, afirma que abans no s’havien trobat amb aquesta situació. La María explica com s’ha organitzat la família en aquesta ocasió per portar i recollir la seva filla mitjana.

Per la seva part, el Jordi Bigaire, veí d’Olesa de Bonesvalls, reclama que el transport escolar faci una excepció quan hi ha colònies.

A l’Alt Penedès, l’ens responsable del transport escolar és el Consell Comarcal. El conseller comarcal d’ensenyament, Albert Tort, explica que el servei està subjecte a un contracte i que ha de complir uns horaris que es podrien veure alterats si s’ha de carregar equipatge extra. Per això, els centres educatius poden oferir un dipòsit previ i guardar les maletes.

L’AFA de l’institut Vilafranca 2 parlarà amb altres Associacions de Famílies d’Alumnat per si s’han trobat amb situacions similars i per intentar buscar una solució que sigui còmoda per a les famílies en el cas que l’alumnat hagi de portar equipatge extra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: