Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aina Alegre rep el Premi Crítica Serra d’Or al millor espectacle de dansa per ‘R-A-U-X-A’

Amb ‘R-A-U-X-A’, la coreògrafa vilafranquina va iniciar un nou cicle creatiu centrat en un aspecte més arqueològic i sonor del moviment.

Els Premis Crítica de la revista Serra d’Or han celebrat la seva 57 edició. Els guardons s’han lliurat en un acte presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l’Espai Endesa de Barcelona.

Dins l’apartat d’arts escèniques, ‘R-A-U-X-A’, de la ballarina i coreògrafa vilafranquina Aina Alegre, s’ha endut el guardó de dansa.

Amb ‘R-A-U-X-A’, Aina Alegre va iniciar un nou cicle creatiu centrat en un aspecte més arqueològic i sonor del moviment.

Ballarina, performer i coreògrafa, Alegre planteja la creació coreogràfica com un àmbit per «reinventar» el cos i explora diferents cultures i pràctiques corporals enteses com a representacions socials, històriques i antropològiques. Després d’haver-se format en dansa, teatre i música a Barcelona, el 2007 es va incorporar al Centre Nacional de Dansa Contemporània d’Angers. La seva obra s’ha presentat a diferents països, entre d’altres Espanya, França, Bèlgica, Suïssa, Perú i Romania.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: