Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès celebra els seus 40 anys amb una exposició sobre Josep Benet

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès celebra els seus 40 anys amb una exposició sobre Josep Benet

L’exposició repassa la vida i les aportacions d’aquest historiador i polític sobre la Catalunya de després de la Guerra Civil.

Aquets divendres a les 7 de la tarda s’inaugurarà a la Capella de Sant Joan l’exposició ‘Josep Benet, en la desfeta i el redreç’. Al llarg d’aquests 40 anys, l’Arxiu va començar a funcionar el setembre de 1983, ha reunit més de 5 quilòmetres de documents entre els segles X i XXI i s’ha posicionat com un referent arxivístic del territori. A més, hi ha adscrit l’Arxiu Municipal de Vilafranca un servei de gestió documental, tràmits i documents electrònics pioner a la comarca.

La col·laboració entre l’Arxiu Municipal de Vilafranca i el Museu Comarcal de Cervera ha permès portar a Vilafranca l’exposició ‘Josep Benet, en la desfeta i el redreç’ per tal reivindicar un personatge cabdal de la Catalunya contemporània sovint massa oblidat: l’historiador i polític Josep Benet.

L’acte inaugural tindrà lloc a les 7 de la tarda d’aquest divendres 3 de febrer i comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i la intervenció del comissari de l’exposició Jordi Oliva. L’exposició es podrà visitar fins el 5 de març en els horaris habituals de la Capella de Sant Joan.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: