Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Mediona estrena un nou mapa de patrimoni cultural amb prop de 800 elements inventariats

Mediona estrena un nou mapa de patrimoni cultural amb prop de 800 elements inventariats

En l’informe s’han fixat un total de 774 elements del patrimoni cultural del municipi, repartit entre patrimoni immoble (96%), moble (1%), documental (0,5%), immaterial (2%) i natural (0,5%).

Mediona ja disposa d’un nou mapa de patrimoni cultural que reuneix prop de vuit-cents elements inventariats d’aquest municipi de l’Alt Penedès, on destaquen les barraques de vinya, les construccions medievals i les manifestacions festives.

En l’informe s’han fixat un total de 774 elements del patrimoni cultural del municipi. En destaquen de manera molt significativa els elements corresponents a l’àmbit del patrimoni immoble i, dintre d’ells, els edificis amb un elevat percentatge de barraques de vinya i altres elements de pedra seca, dels quals se n’han inventariat 493 fitxes. La segona tipologia més nombrosa dins aquest grup són els jaciments arqueològics, i en tercera posició, el patrimoni immaterial, amb força manifestacions festives com una mostra característica del municipi.

D’entre l’arquitectura de Mediona destaquen el Castell i els nuclis històrics de Sant Joan de Mediona, Sant Pere Sacarrera, la Quadra d’Agullàdols, la Quadra d’Orpinell, Sant Elies i Santa Anna Pereres. A més, l’origen medieval d’aquests nuclis d’hàbitat ha deixat empremta en el patrimoni arquitectònic gràcies a la pervivència de les esglésies romàniques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: