Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lluïsa Moret visita Vilafranca per conèixer projectes que poden rebre suport de la Diputació

La presidenta de la Diputació ha estat aquest dimarts al matí a Vilafranca, en el marc d’una visita institucional al Penedès, on ha prestat especial atenció al projecte de la segona biblioteca.

Lluïsa Moret, acompanyada del diputat d’Infraestructures i Territori Sergi Vallès, ha visitat diferents punts de la capital de l’Alt Penedès on amb el suport de la Diputació es faran actuacions destacades, com pot ser el cas de la segona biblioteca en una nau del carrer del Comerç.

Lluïsa Moret, acompanyada de Francisco Romero i diferents regidors de l’Ajuntament de Vilafranca ha visitat aquesta nau, però també ha passejat per els carrers de la vila per copsar la seva vitalitat, tot parant atenció en diferents punts. Un d’ells, per exemple, el mural del pilar de 9 dels Castellers de Vilafranca que s’està pintant a la paret de l’ambulatori a la Plaça del Penedès.

Finalment la comitiva s’ha acostat fins el claustre de Sant Francesc, on s’hi volen fer diferents projectes culturals; i també fins el Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, que afronta la recta final abans de la seva obertura.

L’alcalde Francisco Romero ha explicat que la visita ha servit per presentar a Lluïsa Moret aquests i altres projectes importants per la vila, i que poden ser susceptibles de rebre suport tècnic i econòmic de la Diputació. Entre ells el d’aquesta segona biblioteca que de moment ja compta amb un suport dels fons next generation i des de la Diputació s’ha donat suport a través del servei de biblioteques per estudiar com ha de ser aquest equipament.

De la seva banda, Lluïsa Moret ha destacat el suport de la Diputació a les administracions locals, i ha recordat que es van comprometre a visitar tots els municipis de la demarcació per conèixer els seus projectes i veure com se’ls pot donar suport. En el cas de Vilafranca ha remarcat també que darrere les diferents propostes hi ha un projecte de ciutat, amb una important aposta per la cultura. Lluïsa Moret també ha explicat que des de la Diputació es donarà suport a aquesta segona biblioteca.

Aquesta primera part de l’estada de la presidenta de la Diputació a Vilafranca ha finalitzat a l’Ajuntament, on després de saludar els membres de l’equip de govern i representants dels grups municipals, ha acabat signat el llibre d’honor de la vila al despatx d’alcaldia.

Després, Lluïsa Moret s’ha acostat al Consell Comarcal, on s’ha reunit amb el president del Consell, Xavier Lluch, i amb diferents consellers. Lluch ha destacat l’interès de la Diputació per que els Consells Comarcals funcionin, i el suport per treballar en el sentit de tirar endavant infraestructures i projectes que ajudin per exemple a mitigar la sequera.

De la seva banda, el diputat de l’Àrea d’Infraestructures han refermat el seu compromís amb el territori. Sergi Vallès ha parlat del programa de camins i del de patrimoni, i ha apuntat el desenvolupament del de sequera, que ha de ser realitat en els propers mesos.

Lluïsa Moret, finalment, ha recordat el suport econòmic de la Diputació per a la reforma que s’està fent en l’edifici Casa Jané, que ha d’acollir els serveis social comarcals; i també els 10 milions d’€ que s’han fet arribar a diferents ajuntaments i ens públics del Penedès per sanejar els seus pressupostos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: