Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilagrà explica a Vilafranca la intenció del Govern de destinar més recursos als ajuntaments

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, explica a Vilafranca la intenció de destinar més recursos a habitatge i als ajuntaments en el pressupost que s’està negociant.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha fet aquest matí una visita institucional a l’Ajuntament de Vilafranca i ha signat en el llibre d’honor. Tot seguit ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Pere Regull, en el qual el batlle li ha transmès la seva preocupació per la percepció d’inseguretat, a vegades relacionada amb ocupacions conflictives d’habitatges, que es viu a Vilafranca, com està passant també a moltes ciutats de Catalunya.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que la intenció del Govern és destinar més recursos a habitatge en el pressupost que s’està negociant perquè a Catalunya hi hagi habitatge assequible per a tothom.

La consellera ha explicat, d’altra banda, la intenció de destinar més recursos als ajuntaments a través dels fons de cooperació locals perquè puguin fer front a la situació econòmica inflacionària derivada sobretot de l’augment del cost de l’energia.

Per la seva part, l’alcalde ha aprofitat per demanar a la consellera una visió més global a l’hora de planificar les polítiques que desplega el govern de la Generalitat al Penedès.

Durant la visita, Vilagrà també ha parlat de la intenció del Govern de reforçar l’economia productiva del Penedès amb una estratègia de desenvolupament pròpia.

La consellera ha continuat la seva visita a Vilafranca a les noves oficines que Gestinet està construint a La Girada i amb una reunió a la delegació territorial del Penedès.

D’altra banda, també avui ha visitat Vilafranca la delegada del Govern de l’Estat, M. Eugènia Gay, per reunir-se amb alcaldes i regidors de l’Alt Penedès i abordar temes com la seguretat i la mobilitat.

La delegada ha visitat la seu del Consell Comarcal on s’ha reunit amb el president de l’ens i el president del Consell d’Alcaldes i amb una representació d’alcaldes.

Maria Eugènia Gay ha explicat els diferents projectes que s’impulsen des de l’estat per donar suport als municipis, tant grans com sobretot els més petits en temes que preocupen alcaldes i alcaldesses, com ara els relacionats amb la seguretat ciutadana, amb la digitalització i amb la mobilitat. Qüestions d’àmbit general, però que darrerament han centrat també bona part de l’atenció i preocupacions als municipis de l’Alt Penedès.

La delegada estava acompanyada del secretari general per el repte demogràfic, del ministeri per la Transició Ecològica i el repte demogràfic, Francesc Boya. Ha explicat que des del Govern de l’estat es fa una feina intensa per donar respostes a qüestions com el despoblament de les zones rurals i facilitar l’accés a la tecnologia i els serveis per a tots els ciutadans.

Finalment el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch ha explicat que han pogut aprofitar per traslladar tant a la delegada com a al secretari general preocupacions concretes de l’Alt Penedès, en temes de seguretat i digitalització de la societat que són claus per a desenvolupar la comarca.

La reunió ha servit per tal de presentar diferents projectes i línies d’ajut que han de facilitar als petits municipis poder millorar els serveis que reben els ciutadans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: