Dissabte, 3 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ret homenatge als consistoris municipals de la Segona República

El Ple de l’Ajuntament va aprovar en el seu dia per unanimitat reconèixer la tasca realitzada pels regidors de la vila durant la Segona República (1931-1939).

La Comissió encarregada d’organitzar aquest reconeixement i celebrar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República està formada per l’Ajuntament de Vilafranca, el Vinseum i l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El període va permetre de realitzar transformacions profundes, tant a la vila, com al conjunt del país. Per exemple a Vilafranca es va transformar la caserna militar en una biblioteca popular i unes escoles graduades mixtes.
El d’aquest divendres a Cal Bolet va ser un acte d’homenatge als consistoris vilafranquins durant la Segona República.

A l’acte s’homenatjava als polítics d’època republicana i es van convocar els familiars dels qui van ser regidors municipals. A l’escenari del teatre van anar pujant un per un, l’alcalde Pere Regull lliurava als familiars els diplomes de reconeixement de la tasca realitzada als consistoris dels anys republicans. I també els acompanyaven els portaveus dels grups municipals actuals i representants de la comissió per retre l’homenatge.
L’acte va ser molt emotiu i va comptar també amb la participació de l’Escola de Música Municipal Dolors Calvet que va interpretar l’ ‘Himne de Riego’ i el ‘Cant de la Senyera’.
Per cloure els actes del 90è aniversari de la Segona República a Vilafranca aquest dijous a les set de la tarda a l’auditori del Vinseum s’estrenarà el documental Pla Barenys. La Vilafranca que hagués pogut ser, produït per Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: