Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Micro exposició a Vinseum sota el títol de ‘Visca la República! Despengem el rei!’

La de Vinseum forma part d’una exposició dispersa en 25 museus de la demarcació de Barcelona que mostren material propi en relació a la proclamació de la Segona República.

Memòria en Xarxa és una activitat de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, una exposició dispersa en el territori articulada a l’entorn d’un fet històric que assenyala els museus com a dipositaris de la seva memòria material i com a transmissors d’un llegat cultural comú.

‘Visca la República!’ proposa una exposició dispersa en 25 museus de la demarcació de Barcelona, a partir d’una selecció d’objectes provinents de les seves col·leccions relacionats amb diferents episodis del període que s’inicia el 14 d’abril de 1931 amb la proclamació de la Segona República.

Amb instal·lacions singulars en cada museu, l’exposició se centra en els exemples de la nova governança que vol portar a la pràctica la utopia de la igualtat d’oportunitats de tradició republicana, fonamentada en l’ensenyament i l’extensió de la instrucció popular, laica i lliurepensadora.

El recorregut que es proposa és transversal en l’espai i el temps, es pot veure simultàniament a diferents municipis des del mes d’abril de 2021 fins el gener de 2022 i de manera conjunta al web:
https://www.diba.cat/web/visca-la-republica/inici.

En el cas de Vinseum la mostra es pot visitar al vestíbul del Palau Reial fins el 9 de gener de 2022, i mostra un retrat d’Alfons XIII, algunes fotografies i premsa de l’època.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: