Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La conferència itinerant per la Vilafranca republicana ha comptat amb un ampli seguiment

L’IEP i la Comissió de la Memòria Històrica organitzaven aquest dijous a la tarda una conferència itinerant per la Vilafranca republicana que va comptar amb un ampli seguiment.

Al llarg d’una hora i mitja, els historiadors Ramon Arnabat, Salvador Campamà i Raimon Soler van conduir els participants per la vila tot fent una dotzena d’aturades per explicar alguns dels fets, personatges i llocs més importants relacionats amb el període comprès entre el 14 d’abril de 1931, quan es va proclamar la 2a República, i l’inici de la Guerra Civil.

Salvador Campamà explicava poc abans que comencés la ruta que la iniciativa provenia d’una proposta similar celebrada anys enrere.

Per la seva part, Ramon Arnabat comentava alguns dels espais que comentari, relacionats sobretot amb l’àmbit social.

També hi va haver una aturada a l’Agrícol per parlar del conflicte rabassaire, que va tenir la màxima expressió al Penedès.

Finalment, Raimon Soler va explicar altres qüestions com, per exemple, la recuperació de les fires de maig o dels enamorats o el primer pla urbanístic de la vila, l’anomenat Pla Barenys.

Tant des de la Comissió per a la Memòria com des de l’Institut d’Estudis Penedesencs s’ha destacat la importància de mantenir la memòria «sobretot en moments actuals on certs sectors de la classe política volen amagar i silenciar el que va fer la República».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: