Diumenge, 26 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Verds guanyen el Concurs de Castells de Tarragona

Els Verds guanyen el Concurs de Castells de Tarragona

La Colla Joves de Xiquets de Valls queda en segona posició i la Colla Vella, tercera

Els Castellers de Vilafranca han guanyat aquest diumenge al migdia el 28è Concurs de Castells de Tarragona, el seu dotzè, en un frec a frec molt dur que finalment han tingut amb la Colla Joves de Valls, que han quedat en segon lloc. La Colla Vella no ha tingut el seu millor dia i ha quedat en tercera posició.

Cal destacar que la majoria de castells que es portaven a plaça per part de les colles grans, no els havien fet encara a plaça i la majoria de la canalla no havia viscut un Concurs. I, per tant, calia tenir el cap més clar que mai. Però l’ambient i les ganes de castells eren tremendes i finalment els Castellers de Vilafranca es van endur el tro del 28è Concurs de Castells de Tarragona.

Els Castellers de Vilafranca han obert la ronda descarregant el tres de deu amb folre i manilles, un castell que fins ara aquesta temporada només s’havia vist un cop i només carregat, per la diada de Sant Fèlix a Vilafranca. El castell ha pujat a la primera, amb determinació, ja que els vilafranquins sabien que si el completaven es podien posar mig concurs a la butxaca ja a dos quarts d’onze del matí. I així ha estat. Després de la descarregada, eufòria vilafranquina a plaça.

Després dels Verds la Colla Vella ha portat el dos de vuit sense folre, que havien descarregat per Santa Tecla feia uns dies. La construcció va pujar ferma però en la carregada s’ha complicat de valent i, quan sortien dosos, s’ha trencat. Dos de vuit amb folre,doncs, carregat per part de la Vella en primera ronda.

En el seu torn, la Joves de Valls tenia clar que volia descarregar el quatre de nou sense folre i l’han fet gairebé de postal convertint-lo en el primer quatre de nou sense folre vist des de la represa i també el primer completat per la Joves a Concurs.

La segona ronda ha vist el dos de vuit carregat de la Colla Joves, que s’ha trencat del pis de teços quan la cassoleta ja estava col.locada.

En el seu torn els Castellers de Vilafranca, que ja n’havien fet un peu desmuntat, van tirar amunt el quatre de deu amb folre i manilles, que s’ha treballat des de bon principi, amb un folre i manilles molt nerviosos, i que ha cedit a l’entrada de dosos.

Seguidament la Colla Vella intenta el quatre de nou sense folre, un castell que tenien molt bé però falla a plaça.

Segona ronda, doncs, amb moltes caigudes on ni Verds, ni Vella ni Joves puntua.

I amb aquest objectiu comença la tercera ronda amb el cinc de nou amb folre dels Castellers de Vilafranca, que el carreguen tranquil·lament i el descarreguen amb més esforç. Castell important per puntuar, doncs, a la butxaca i tercer 5d9f de l’any també al sac.

La Colla Joves, després d’això, dóna un cop d’autoritat molt important provant de nou el dos de vuit sense folre que, en aquesta ocasió, puja molt més tranquil que l’anterior, tot i que es trenca després de la carregada. Tot i així, esclata l’eufòria dels de la camisa vermella, que es posen en primera posició.

Arriba el torn de la Colla Vella, que – després de la caiguda del quatre- posa calma descarregant el tres de nou amb folre i abandonant, així, moltes de les opcions de ser guanyadora.

En la quarta ronda el frec a frec, doncs, passa a ser entre Castellers de Vilafranca i Colla Joves Xiquets de Valls. Els Verds havien de descarregar, si o sí, el quatre de nou sense folre. Però no ha pogut ser. El castell puja bé, però es comença a tancar de forma excessiva i finalment es trenca, girant el resultat i fent que els Verds recuperessin, de nou, el primer lloc.

La Colla Vella tanca el seu concurs amb el quatre de nou amb folre, força mogut, posicionant-los en el tercer lloc.

Moment important i determinant a tres quarts de tres del migdia, quan el cap de colla de la Joves de Valls, Pere Rico, diu oficialment que renuncien a la cinquena ronda – el cansament i les caigudes passen factura- i, per tant, ja és oficial: el primer premi del Concurs de Castells torna a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: