Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dos vehicles carregats d’haixix interceptats a Vilafranca al 2020, origen de l’operació Pinarel

La intercepció de dos vehicles carregats d’haixix a Vilafranca, l’agost del 2020, ha estat el punt de partida de l’Operació Pinarel contra el tràfic internacional de drogues.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Pinarel, ha desmantellat una important organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana establerta a Barcelona. Després de més de dos anys de recerca, han estat detingudes 34 persones, amb 17 persones més i quatre entitats jurídiques investigades per tràfic de drogues o blanqueig de capitals. Han estat intervingudes més de 12,6 tones de cànnabis processat llest per al seu consum, 160.000 plantes de cànnabis, més de mitja tona d’haixix, més d’un quilo de cocaïna i 45.000 euros en efectiu.

La investigació es va iniciar l’estiu del 2020 en obtenir informació sobre una organització criminal assentada a Barcelona i que transportava droga per tot Espanya. L’agost del 2020 es van interceptar a Vilafranca dos vehicles procedents de Màlaga amb 185 quilos d’haixix. El transport el van fer fent ús del mètode anomenat go fast, consistent en l’enviament d’un vehicle d’alta cilindrada com a llançadora per verificar que el trajecte està lliure de presència policial i fer que un segon turisme carregat de la droga arribi al seu destí.

Després d’una primera vinculació dels objectius, el novembre de l’any 2020 es van fer diversos registres als domicilis d’alguns dels membres més actius de l’organització a les localitats de Rubí i Vilafranca. Això va provocar un mes després una intervenció al port de Barcelona de 80 quilos de marihuana processada camuflada a l’interior de mercaderia il·lícita a palets amb destinació a Xipre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: