Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca commemora els 25 anys de polítiques municipals d’igualtat la propera setmana

Vilafranca commemora els 25 anys de polítiques municipals d’igualtat la propera setmana

L’any 1977 l’Ajuntament de Vilafranca va engegar les primeres polítiques per la igualtat de gènere, i al llarg d’aquests 25 anys s’han anat desplegant noves polítiques en aquest àmbit.

Dimarts 4 d’octubre s’ha preparat un acte de commemoració d’aquest quart de segle de polítiques d’igualtat a Vilafranca. L’any 1997 l’Ajuntament de Vilafranca va tenir la voluntat política de treballar per la igualtat de gènere des de les primeres polítiques d’igualtat d’oportunitats fins la creació de regidories d’Igualtat i a l’elaboració de Plans d’Igualtat municipals.

Al llarg d’aquests 25 anys s’ha treballat en el desplegaments de polítiques de gènere, polítiques en contra de la violència masclista o polítiques en igualtat i drets LGTBI+, un període en què també s’han anat transformat les polítiques de gènere com el propi concepte d’igualtat.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament vol refermar aquesta voluntat de continuar treballant en el desplegament de les polítiques de gènere i d’aquesta manera, afavorir la transformació de la ciutat en un espai més just i equitatiu per a tothom.

L’acte del proper 4 d’octubre, a les 7 de la tarda a l’Escorxador, comptarà amb xerrada-taula rodona a càrrec de Montserrat Pineda, Secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Belén Moreno, doctora en Història, Anna Gual, exregidora de Serveis Socials, i Montse Arroyo, actual regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: