Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la campanya del 12M

Tot i l’amenaça de pluja a Vilafranca, la campanya de les eleccions del 12M s’ha iniciat amb la tradicional enganxada de cartells de mitjanit.

Una campanya electoral que promet ser intensa, sobretot per els esdeveniments dels darrers dies de precampanya, i especialment per la carta del president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, en la que exposava els seus dubtes sobre si dimitir o no del seu càrrec.

Des del PSC de Vilafranca assenyalen que aquesta situació els esperona més que mai a lluitar amb l’objectiu d’assolir el govern de la Generalitat.

Els socialistes, amb Salvador Illa com a candidat, iniciaven l’enganxada de cartells des de la Plaça Penedès i l’eslògan del PSC és Força per governar.

L’alcalde de Vilafranca i primer secretari del PSC a la vila, Francisco Romero, explicava el sentit d’aquest missatge.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, ocupa el número 16 de la llista dels socialistes per Barcelona, amb clares opcions d’ocupar un escó al Parlament.

L’enganxada de cartells de Junts + Puigdemont per Catalunya també començava a la mitjanit des de la Plaça Penedès i comptava amb la participació de la vilafranquina Montse Ortiz que va en el número 15 de la llista per Barcelona, un lloc amb clares possibilitats de ser escollida. Ortiz explica que alguns dels objectius de la campanya passen per assolir un govern que lideri el país.

La candidatura de Junts l’encapçala Carles Puigdemont i l’eslògan és Catalunya necessita un lideratge.

L’actual diputada i exalcaldessa de Gelida, Lluïsa Llop, participava de l’enganxada d’ERC que s’iniciava a la rambla de sant Francesc. Llop torna a encapçalar els candidats de la comarca de l’Alt Penedès a la llista republicana de cara les eleccions del 12 de maig, en el número 14 per Barcelona.
Pere Aragonés opta a la reelecció i l’eslògan dels republicans és Al costat de la gent i Lluïsa Llop assenyala que el repte és guanyar les eleccions.

La candidata a la presidència de la CUP és Laia Estrada.

Per la seva banda la CUP començava l’enganxada de cartells a la plaça Jaume I, amb la participació entre d’altres dels candidats vilafranquins Otger Ametller, que va en el número 18 de la llista, i Marta Soler, en el número 59. L’eslògan de campanya és Defensem la terra.

Els Comuns Sumar iniciaven la campanya al carrer de la Indústria, davant de la Capella de Sant Joan. El coordinador territorial de Comuns al Penedès, Ramon Arnabat, recorda el maltractament que el Penedès ha patit reiteradament pel que fa a les inversions del Govern de la Generalitat, sempre molt per sota del pes econòmic i poblacional del territori.

Arnabat va en el número 10 de la llista per Barcelona, una llista encapçalada per Jéssica Albiach, i l’eslògan de campanya és La Catalunya que ve.

També iniciaven la campanya amb l’enganxada de cartells al centre de Vilafranca els representants del Partit Popular a l’Alt Penedès. En aquest cas ho feien a l’Avinguda de Tarragona. El candidat del PP és Alejandro Fernández i seu eslògan de campanya és Volem una Catalunya de primera.

A la llista del PP hi figura la quintinenca Raquel Valls en el número 21 i l’alcalde de Pontons, Josep Tutusaus, en el número 80.

El qui va ser candidat del PP a les darreres eleccions municipals, Josep González, considera que a Catalunya li cal un canvi.

I finalment Ciutadans, amb Carlos Carrizosa com a número u de la llista, també començava la campanya amb l’enganxada de cartells des de la Plaça del Penedès. El seu eslògan és Detenlos. La candidata número 10 per la llista de Barcelona, Cristina De Pelegrí, explica el sentit de l’eslògan, que va acompanyat de la imatge de Puigdemont i Pedro Sánchez.

L’exregidor de Vilafranca, Eladio García, va en el número 32 de la llista.

Comencen ara quinze dies intensos d’una campanya que pot comportar alguna sorpresa més de les que ja s’han produït en precampanya. Entre d’altres caldrà estar pendents de la decisió que anunciarà aquest proper dilluns el president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: