Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Primera verema a la D.O. Cava on es diferencien els raïms dels Caves de Guarda Superior

Primera verema a la D.O. Cava on es diferencien els raïms dels Caves de Guarda Superior

Segons el Consell Regulador, el raïm d’aquesta campanya presenta un molt bon estat sanitari durant tot el període vegetatiu.

Més enllà dels condicionants meteorològics, la verema 2022 a la D.O. Cava serà recordada per ser la primera en la qual s’ha dut a terme una diferenciació en el raïm provinent de parcel·les, amb destinació exclusiva als Caves de Guarda Superior, i la seva segregació en la recepció i vinificació a celler a través de la plataforma digital comunicant les dades en temps real. De la present campanya, el president del Consell Regulador, Javier Pagés, també destaca que «segueix el creixement de la superfície de vinya ecològica gràcies a la demanda de raïm amb la segmentació de Guarda Superior».

Segons el Consell Regulador, el raïm d’aquesta campanya presenta un molt bon estat sanitari durant tot el període vegetatiu. El raïm s’ha collit amb un molt bon nivell de grau alcohòlic i una maduresa fenòlica i acidesa adequada. La disminució de la producció a la D.O. Cava s’ha situat en línia amb la disminució general de la producció de raïm a la resta de D.O. vitivinícoles.

La collita de les varietats de raïm aptes per a Cava es va iniciar a principis d’agost a les zones de vinyes d’Almendralejo, amb la varietat Macabeu, i als Comtats de Barcelona, més concretament la subzona Pla de Ponent, amb la Chardonnay. A continuació, va començar la verema a les subzones de Serra de mar, Valls d’Anoia Foix i Conca de Gaià. Les últimes zones on es va començar van ser les de la Vall de l’Ebre, Llevant i la subzona Serra de Prades, situada a Comtats de Barcelona. Encara segueixen en verema les zones de Requena amb la varietat Macabeu, Serra de Prades amb la Trepat i el nord de Valls d’Anoia Foix amb les Parellades més tardanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: