Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La decisió de fer servir raïm no registrat a la DO Cava, qüestionada per alguns pagesos

El viticultor Ton Rimbau demana preus dignes i contractes amb proveïdors a cinc anys vista.

La setmana passada el Consell Regulador del Cava va anunciar un seguit de mesures per intentar pal·liar els efectes de la sequera sobre la producció. Una de les mesures és la de permetre utilitzar parcialment raïm de vinyes que estan dins el territori de la DO però que no hi estan registrades per articular un fons de provisió que de cara al futur compensi la manca de vi derivada de la sequera. Aquesta resolució ha estat qüestionada per alguns pagesos com Ton Rimbau. Rimbau demana preus dignes i contractes amb proveïdors a cinc anys vista.

Rimbau lamenta que sovint «no es valora que els pagesos s’hagin de formar cada any, que hagin de renovar maquinària de manera freqüent o treballin a deshora».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: