Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’inici de curs al Penedès ha començat amb 65.330 alumnes matriculats

Es tracta del primer cop que es treballen les dades territorialitzades de l’inici de curs a la demarcació del Penedès, un treball essencial per poder detectar les necessitats en l’àmbit eductiu

El curs ha començat a la demarcació del Penedès amb un total de 65.330 alumnes matriculats a infantil, primària i ESO i amb 2.822 grups; dels quals a educació infantil són 12.097 alumnes matriculats amb 631 grups, a educació primària són 29.777 alumnes matriculats en 1366 grups i a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) són 23.462 alumnes matriculats i 825 grups. Pel que fa al personal docent, en total, han iniciat el curs 4.976 professionals. Les dades han possibles gràcies a la creació dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès.

El delegat Alquézar ha incidit en la importància de la presentació d’aquestes dades, ja que suposa poder treballar amb la realitat del territori, així com poder fer front als reptes que es presenten al Penedès.

Les novetats d’aquest curs han estat marcades per la gratuïtat de l’Infantil 2 a les escoles públiques municipals, per a contribuir a la igualtat d’oportunitats de l’escolarització pública, i per l’increment de matrícules en els Cicles de Formació Professional, amb un augment de 556 matriculats al Penedès, respecte al curs anterior.

Tot sota l’objectiu que l’alumnat que no supera l’ESO pugui tenir opcions per seguir formant-se amb els graus bàsics de Formació Professional i, en cas que es vulgui, continuar estudiant.

Una altra novetat és la reducció de les ràtios a l’Infantil 3, que majoritariament s’han reduït fins a 20 o menys alumnes per aula. Aquesta mesura suposa una millora, ja que és en les edats més primerenques on la reducció de les ràtios té major incidència en els infants. L’objectiu del Departament és que aquesta disminució es dugui a terme de forma progressiva en els pròxims cursos, fins a completar tota l’etapa de primària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: