Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament celebra la posada en marxa del bus a l’UAB i vol aconseguir un tren directe

L’Ajuntament celebra la posada en marxa del bus a l’UAB i vol aconseguir un tren directe

Un altre dels objectius és aconseguir també un tren cap a Tarragona sense transbordament, una iniciativa que sembla que la Generalitat veu amb bons ulls però de la qual encara no tenen confirmació.

El nou servei d’autobús des del Penedès fins a la Universitat Autònoma de Barcelona es posarà en marxa, tal com vam avançar des de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, el dia 12 de setembre en un servei operat per Monbus Hispano Igualadina amb tres parades: Vilafranca, Sant Sadurní i Universitat Autònoma de Barcelona.
La sortida es farà des de l’estació d’autobusos de Vilafranca a les 6.50, les 7.20 i les 13.30h. A Sant Sadurní, els usuaris podran agafar el bus a la plaça del Pont Romà a les 7.05, les 7.35 i les 13.45h. Les arribades a la UAB seran a les 7.50, les 8.20 i a les 14.30h. Pel que fa a les tornades, els busos sortiran de la UAB a les 14.35 i les 19h. Tot i que l’Ajuntament desconeix les tarifes, sí que ha avançat que el bitllet senzill costarà igual o similar que anar a Barcelona.
Des de l’Ajuntament de Vilafranca, el regidor de mobilitat, Aureli Ruiz, ha celebrat aquest dimecres una roda de premsa per presentar més detalls sobre el servei, tot destacant que no ha estat un procés senzill i que el que s’ha fet és donar resposta a una demanda històrica del territori. Les primeres reunions es van fer amb la Generalitat el 2018.

No va ser, però, fins a finals del 2019 que la Generalitat va fer l’anunci previ de licitació, cosa que volia dir que es tardaria mínim un any més per posar en marxa el servei. La pandèmia de la Covid-19, però, va aturar el procés uns mesos més. Ruiz es mostra satisfet pel resultat però lamenta que hagi arribat tant tard i apunta ja noves passes que volen fer per millorar encara més les connexions cap a la UAB.

Des del consistori expliquen que la nova estació de trens facilitarà que els combois que paren a Martorell provinents de la UAB puguin parar a Vilafranca per, després, tornar. A més un altre dels objectius és aconseguir també un tren cap a Tarragona sense transbordament, una iniciativa que sembla que la Generalitat veu amb bons ulls però de la qual encara no tenen confirmació. A principi de l’any vinent la taula de mobilitat comarcal es reunirà per parlar d’aquesta qüestió i també de com millorar les connexions amb Vilanova i Igualada, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: