Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les empreses de transport penedesenques, afectades per les retencions de les protestes pageses

Ja fa algunes setmanes que la pagesia, tant a Catalunya com a França, està fent accions de protesta tallant carreteres a banda i banda de la frontera.

Una situació que afecta la mobilitat de persones i mercaderies, i per tant també a les empreses de transport.

Logivit és una de les empreses de la comarca que fa transport de mercaderies a nivell internacional. Des del seu Consell de Direcció, Ramon Riera apunta que entenen les reivindicacions però que la situació els provoca sobre costos i no poder complir els terminis d’entrega.

Riera explica que són costos que no poden repercutir en els seus clients. Aquest dijous al matí apuntava que en el seu cas tenen camions retinguts en alguns punts. 5 a Figueres, ahir 4 més a Puigcerdà i 1 a Vielha.

També des de Transports Ruiz Milà, el seu gerent Aureli Ruiz explica que les protestes tallen vies principals, i que per tant hi pot haver alternatives. Però en el seu cas s’han trobar amb 4 camions atrapats sense poder sortir-ne.

La problemàtica és que son camions carregats de mercaderies que no poden arribar al seu destí, i un seguit de conductors que veuen com el viatge se’ls allarga. Ruiz apunta que han calculat un cost aproximat d’uns 1.500 € diaris de pèrdues per el fet de tenir els vehicles parats. Una situació que esperen no s’allargui gaire i que es pugui solucionar aviat.

Des de les empreses de transport reconeixen també que pateixen de manera habitual entrebancs i complicacions en la seva feina diària, molt lligada a terminis d’entrega de la mercaderia que els fa anar molt ajustats en temps i costos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: