Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts demana més Mossos d’esquadra a l’Alt Penedès i més places de policia local a Vilafranca

El grup municipal de Junts amb el seu portaveu, Aureli Ruiz, al capdavant, ha avançat que presentarà al proper Ple de l’Ajuntament de Vilafranca una moció sobre aspectes de seguretat ciutadana.

D’una banda Ruiz assenyala que cal que la Generalitat incrementi els efectius dels Mossos a la Vegueria Penedès, que està infradotada a comparació d’altres zones de Catalunya. Per exemple al Camp de Tarragona hi ha el triple d’efectius que al Penedès o a la regíó de Ponent un 70%. Si es compara la Vegueria Penedès amb les comarques centrals també cal incrementar els efectius.

D’altra banda a nivell local des de Junts es reclama al govern també l’increment de places de la policia. Ruiz apunta que en els darrers anys es va fer un esforç per incrementar la plantilla i que ara s’ha aturat. Demanen que es crein entre 3 i 5 places noves, per poder fer front a les baixes i futures jubilacions. Des de Junts apunten que la creació de places no suposa encara un increment pressupostari i que es pot fer com a previsió, perquè després cobrir les places comporta un procés molt lent. Aureli Ruiz explica que no és lògic fer veure que la figura del sereno suposa un increment de dotació, perquè no té les mateixes funcions que la policia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: