Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxtit de la cinquena edició de l’Obrim Vilafranca

Obrim Vilafranca ha mostrat l’interior de 17 edificis singulars, incorporant la casa Berch i Galtés i el Teatre Casal.

Aquests dissabte a la tarda i diumenge al matí es va fer a Vilafranca una nova edició de l’Obrim Vilafranca mostrant l’interior d’edificis que habitualment no es poden visitar.
Com a novetat en aquesta ocasió es podien visitar per primera vegada la Casa Berch i Galtés, que es troba al Parc Tívoli de Vilafranca, i el Teatre Casal, a la rambla de Nostra Senyora. Les 2.500 entrades que s’oferien
gairebé es van esgotar.
Alguns dels visitants, com és el cas del vilafranquí l’Emili Esbert, era la primera vegada que participaven de l’activitat.

D’altres visitants repetien l’experiència. Per exemple el Jordi Giménez, que viu a Rubí, venia per tercera ocasió i destacava l’encert de la iniciativa.

Les visites eren gratuites i guiades, però calia fer reserva prèvia. La proposta permet descobrir aquests espais d’una forma més exhaustiva.
La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Dolors Rius, destaca l’èxit de la cinquena edició d’una inicitiva que s’ha consolidat com l’esdeveniment de reivindicació festiva del patrimoni vilafranquí.

A la quarta edició de l’Obrim Vilafranca, encara amb restriccions Covid-19, va registrar un total de 1.775 visitants, la majoria de Vilafranca i el Penedès, però cada any es registren més visitants de fora de la comarca. L’espai més visitat l’any passat va ser la Casa Macià, un dels edificis tradicionals i emblemàtics d’aquest programa, i el perfil més habitual de visitant és el d’una dona, veïna de Vilafranca, d’entre 41 i 65 anys d’edat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: