Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sisena edició de l’Obrim Vilafranca ha tornat a ser tot un èxit

Aquest cap de setmana Vilafranca ha tornat a obrir les portes del seu patrimoni arquitectònic, amb l’oferta de 168 visites per descobrir 18 edificis singulars.

Des d’habitatges particulars a edificis medievals, des de seus d’institucions a magatzems, es podien visitar la tarda del dissabte i el matí del diumenge. La principal novetat era el Molí d’en Rovira però el Palau Baltà, que retornava novament a la iniciativa aquest any, va ser un cop més l’edifici més demanadat. El dia que es van obrir les reserves en menys de mitja hora es van esgotar les entrades pel Palau. La vista a aques edifici medieval del centre de la vila la guiava l’historiador Josep Maria Feliu.
L’objectiu de l’Obrim Vilafranca és mostrar el patrimoni cultural arquitectònic per donar-li valor i contribuir al seu manteniment. Permet descobrir espais de la vila on, en la majoria dels casos, els visitants són rebuts pels propietaris de les cases o persones vinculades a cada entitat que fan viure i conèixer històries i anècdotes interessants i mostraran els tresors culturals que amaga cada racó.
La Fina Suriol i la Victoria Lorenzo, són dues de les visitants de Vilafranca encuriosides per els edificis antics de la ciutat.

La Fina i la Victoria tenien ganes de conèixer les interioritats del Palau i per això es van afanyar molt a fer la reserva.

Com a novetat d’enguany, les persones que tenien una entrada podien gaudir, després de la seva visita, d’una copa de vi o cava al claustre de Sant Francesc acompanyats de música. Diumenge els acompanyaven al Claustre, entre d’altres, l’alcalde Francisco Romero i la regidora de Turisme Gemma Romeu.
La regidora avançava que ja estan treballant per afegir novetats l’any vinent, amb la incorporació d’algun edifici, i també amb alguna activitat pensada amb caire educatiu per a la mainada.

En total es van dur a terme 167 visites, amb una ocupació de gairebé el 95%. Dels 2.750 visitants, el 72’2% eren de Vilafranca, el 21,7% de l’àmbit Penedès i un 6% de fora. Per edats, la franja de 41 a 65 anys és la més representada amb un 56% dels visitants. El 64’4% del públic que participava en aquesta activitat són dones i el 35’7% restant, homes.

Finalment al Claustre de Sant Francesc es van servir 840 copes de vi i cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: