Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els delictes s’han incrementat un 30% el primer semestre de l’any a Vilafranca

En general els municipis d’una dimensió similar o les capitals de la Vegueria Penedès tenen també uns augments percentuals similars respecte l’any anterior.

Segons dades del Ministeri de l’Interior en l’informe de criminalitat del primer semestre del 2022 a Vilafranca s’han produït un total de 1.154 infraccions penals de gener a juny. Aquesta xifra suposa un augment del 30% respecte del mateix període de l’any passat. A Vilanova hi ha haver en conjunt 1993 delictes, amb un aument del 26%, al Vendrell van ser 1226 els delictes i un 17% l’increment, i a Igualada 934 delictes amb el 32% d’increment. Com a dades rellevants a Vilafranca en el sentit positiu és que no s’ha produït cap homicidi i que tampoc s’ha produït cap agressió sexual amb penetració, mentre que l’any passat n’hi haver dues. Del cantó negatiu hi ha l’increment més o menys generalitzat de la resta de delictes que recull l’informe. Per exemple un 50% més de delictes greus i menys greus de lesions i baralla tumultuària, amb 18 casos.
Els robatoris amb violència i intimidació han pujat un 45% fins arribar al 64 casos, també han pujat un 15% els robatoris a establiments i un 14% els robatoris a domicilis.
A l’informe es computen les dades provinents de la Policia Nacional, Guàrdia Civil, Mossos i Policia Local que proporcionen dades al Sistema Estadístic de Criminalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: