Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El teatre del Casal i la Casa Berch i Galtés s’afegeixen a la 5a edició del ‘Obrim Vilafranca’

En aquesta cinquena edició, com apunta la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca Dolors Rius, es podrà accedit a un total de 17 edificis.

El pati de la renovada casa Berch i Galtés ha estat precisament l’espai on s’ha fet la presentació d’aquesta nova edició del ‘Obrim Vilafranca’, que permet mostrar patrimoni majoritàriament particular i que sovint no és visitable ja que fins i tot es tracta de residències privades.

En aquesta cinquena edició, com apunta la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca Dolors Rius, es podrà accedit a un total de 17 edificis. Tots amb visita guiada, i amb les novetats de la Casa Berch i Galtés i el teatre de la Societat La Principal.

L’any passat, encara amb les restriccions Covid, es van fer un total de 153 visites en que van participar-hi 1775 persones. La previsió és que aquest any ja sense limitacions, hi hagi més visitants ja que se n’han previst 163.

Dolors Rius apunta que la gran majoria de visitants són de Vilafranca i comarca, tot i que també s’hi acosta gent de la zona metropolitana. S’aprofita, per exemple, per fer promoció a les cases de turisme rural i a la zona d’autocaravanes per donar a conèixer aquestes visites. Tot i això, el perfil majoritari seria el d’una dona de Vilafranca d’entre 40 i 65 anys.

Com dèiem la presentació s’ha fet al pati de la casa Berch i Galtés, que recentment ha restaurat la Fundació Pinnae per ubicar-hi un centre de dia per a gent gran. El president de la Fundació, Martí Solé Bordes recordava que ells ja ofereixen habitualment la possibilitat de visitar l’Espai Cultural-Fòrum Berger Balaguer.

La reserva de places tant per el dissabte 24 de setembre a la tarda com per el diumenge 25 al matí per poder visitar algun d’aquests 17 edificis s’ha de fer a través de turisme.vilafranca.cat a partir del 15 de setembre. Les places, gratuïtes, són limitades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: