Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Glòria Laso, Àlex Moreno o Sant Raimon són alguns dels altpenedesencs més coneguts

Un geògraf finlandès, Topi Tjukanov, ha creat un mapa que permet localitzar les personalitats originàries de cada municipi del planeta, a partir de dades obertes de Viquipèdia i Wikidata.

D’aquesta manera es pot conèixer qui és la personalitat més popular nascuda al nostre poble. En alguns municipis els noms són força evidents, com pot ser el cas de mossen Francesc Pardo a Torrelles de Foix, però en altres casos els noms poden sorprendre. Per exemple a Vilafranca és la cantant Glòria Laso. Com que la recerca es fa a través de la xarxa d’internet destaquen especialment esportistes o artistes. Per exemple el més conegut a Sant Sadurní és el futbolista Àlex Moreno, a Gelida l’actor Biel Duran i Sant Pere de Riudebitlles el cantant Cesck Freixas. A Santa Margarida i els Monjos hi trobem un personatge clàssic com Sant Raimon de Penyafort i a Mediona el filòsof Josep Mª Esquirol.
A vivell de Vegueria al Vendrell el músic Pau Casals, a Vilanova l’actor Sergi López.
En cas que hi hagi més d’una persona nascuda en un mateix municipi, l’eina mostra la que té més rang de notabilitat. En molts casos hi surten els noms més coneguts, com per exemple jugadors de futbol, més que no pas els que tenen més importància històrica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: