Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han carregat el 3 de 10 amb folre i manilles per Sant Fèlix

La Colla Vella ha carregat a la tercera ronda la Torre de 8 sense folre.

Ha estat una aposta valenta per part dels Verds, que fins fa pocs dies tenien previst obrir plaça amb el 4 de 9 amb l’agulla. Una construcció que els va caure diumenge a l’Arboç. Així doncs han decidit avui obrir plaça amb el seu principal objectiu, anunciat des de fa una colla de setmanes. I l’han tirat amunt a la primera. El castell ha pujat bé fins a l’arribada de dosos, i desprès s’ha començat a complicar. S’ha anat tancant. La valentia de la canalla ha fet que el castell s’hagi carregat i just carregar-se s’ha trencat. Ha esta el primer 3 de 10 de la represa del món casteller des de l’aturada per la pandèmia. I la plaça ho ha reconegut amb un llarg aplaudiment.
Tot seguit ha estat el torn de la Colla Joves dels Xiquets de Valls, que en primera ronda han descarregat un 3 de 9 amb folre de postal. La tercera colla en actuar ha estat la Colla Vella de Valls que ha sortit de Torre de 9 amb folre i manilles. Primer han desmuntat el peu i a la segona l’han donat per vàlid i l’han tirat amunt. El folre i manilles ha fet la barca amb sisens col.locats, la canalla s’ha fet enrere i quan baixaven la construcció s’ha trencat, quedant en intent. La primera ronda la tancaven els Minyons de Terrassa que han sortit de 3 de 9 amb folre. Han desmuntat un peu i a la segona l’han tirat amunt. Un 3 de 9 que han descarregat amb molta solvència. La primera ronda s’ha completat en tres quarts d’hora, a la una i 17 minuts.
A la segona ronda els Castellers de Vilafranca han continuat amb el seu objectiu d’oferir 4 castells de gamma extra per Sant Fèlix i han plantat el 5 de 9 amb folre, construcció que ja havien descarregat dissabte passat al Catllar. Primer han desmuntat un peu i l’han pujat a la segona. El castell ha pujat amb algun tremolor i un cop carregat ha patit per la baixada però s’ha descarregat, fent que la plaça ho hagi agrait amb crits de Vilafranca, Vilafranca.
La colla Joves de Valls també ha continuat mantenint un alt nivell portant a la segona ronda el 5 de 9 amb folre. Han desmuntat un primer peu i a la segona ha pujat amb complicacions per l’encaix del folre. El castell ha pujat tremoladís però s’ha carregat clarament. S’ha anat tancant i finalment s’ha ensorrat, quedant només en carregat.
Després ha estat el torn de la Colla Vella que ha asserenat la seva jornada portant a plaça el 3 de 9 amb folre, castell que han descarregat amb solvència. I per tancar la segona ronda els Minyons han fet el 4 de 9 amb folre, que han descarregat amb confiança.
Els Verds han obert la tercera ronda a dos quarts de tres de la tarda amb un tercer gamma extra, la Torre de 9 amb folre i manilles. Una construcció marca de la casa però que aquest any se’ls resisteix. En aquesta ocasió ha pujat potser massa lenta, s’ha lluitat per carregar-la i quan semblava que ja la descarregaven, amb els dosos sobre les manilles aquestes s’han ensorrat.
La Joves han deixat en intent un 4 de 9 amb folre.
Per la seva banda la Vella ha afrontat el principal repte de la seva actuació amb la Torre de vuit sense folre, un altre gamma extra de gran dificultat.
Una construcció que estava ben parada però que ha patit per la lentitut de la canalla. S’ha carregat bé però no ha pogut suportar la descarregada.
I els Minyons han completat les tres rondes amb el 5 de 8, que han descarregat sense complicacions.
Amb el sistema de rondes de Sant Fèlix els Castellers de Vilafranca han portat el pilar de 8 amb folre i manilles a la quarta ronda. Un pilar que tenen molt treballat, que ha pujat finet i que quan s’ha descarregat ha fet esclatar la plaça en aplaudiments pel conjunt de l’actuació dels vilafranquins amb 4 gamma extra.
Per la seva part la Joves ha completat els tres castells amb el 4 de 9 amb folre descarregat. I la Vella de Valls també ha completat els tres castells amb el 4 de 9 amb folre.
La Joves de Valls ha aprofitat la cinquena ronda per plantar el Pilar de 8 amb folre i manilles, construcció que han carregat, per sortir de Sant Fèlix amb dos gamma extra. I la Colla Vella ha descarregat un pilar de set amb folre per acabar la jornada a un quart de cinc de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: