Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 3d9 de la Vella de Valls va ser el castell més destacat de la diada dels 40 anys dels Xicots

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va actuar aquest diumenge a la plaça de la Vila de Vilafranca, just quan queden nou dies de la Diada de Sant Fèlix.

Ho van fer en el marc de la diada de celebració del 40è aniversari dels Xicots de Vilafranca. Els de Valls van obrir plaça amb el 5 de 8. A la segona ronda van completar la torre de 8 amb folre i el castell més destacat de la jornada no va arribar fins a la tercera ronda, amb el 3 de 9, el primer que es veia a la ‘plaça més castellera’ des de la temporada del 2019 i que els va servir per deixar en ensurt la caiguda de la Bisbal. La Vella va acabar la diada amb el pilar de 6.
Per la seva banda els Xicots de Vilafranca van fer el 5 de 7 a la primera ronda. A la segona ronda van completar un 4 de 7 lleuger, pensant en el 4 de 8 que volen portar per Festa Major el 29 d’agost. La tercera ronda va servir per completar una diada amb el 3 de 7.
El cap de colla dels Xicots, Gerard Ametllé, assenyala que per festa major hi haurà castell de vuit.
El treball dels darrers dies consisteix en acabar d’encaixar totes les peces.
L’altra colla convidada a la diada dels 40 anys dels Xicots era la dels Bous de la Bisbal que van oferir els seus millors registres amb la clàssica de 7, tot i que la torre de 6 només la van carregar. La del 40è aniversari dels Xicots va ser una diada amb poc públic i un ritme lent allargant-se fins a quarts de tres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: