Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença a caminar la Taula de cogestió pel control de danys cinegètics a la vinya

La taula té com a objectiu principal detectar amb més precisió els danys a les finques i aportar noves solucions per fer front als danys provocats per animals salvatges a la vinya.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha reunit recentment els membres de la Taula de cogestió sobre els efectes de la fauna salvatge a la vinya, promoguda per la direcció general d’Ecosistemes Forestals i l’INCAVI i integrada per representants de les Denominacions d’Origen, de sindicats agraris, agents locals, caçadors i experts en gestió de fauna. La taula s’emmarca en el Pla de Xoc per al control dels danys produïts pel senglar 2022-2025, un pla que pretén reduir en tres anys les poblacions de senglar i altres animals salvatges i els efectes i conflictes que produeix a Catalunya.

La taula té com a objectiu principal detectar amb més precisió els danys a les finques i aportar noves solucions per fer front als danys provocats per animals salvatges a la vinya.

Algunes de les actuacions que es preveuen són un major control de les espècies cinegètiques a través de colles de caçadors, noves actuacions per protegir els conreus i evitar que accedeixin a l’aliment, entre d’altres. Es preveu iniciar els treballs un cop finalitzada la verema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: