Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cinquena edició del Dansòmetre recupera la dansa al carrer

Després dels entrebancs de la pandèmia, el Dansòmetre ha tornat amb una cinquena edició marcada pel retorn de la dansa al carrer.

El gran nombre d’escoles de dansa existents a Vilafranca ha permès oferir un cop més un bon aparador de la diversitat d’estils que es ballen i es treballen a la vila. Al voltant de la mostra de les escoles al carrer, que tenia lloc dissabte a la tarda al parc del Tívoli amb la participació d’unes 400 persones als escenaris, el programa del Dansòmetre ha inclòs espectacles professionals de primer nivell amb companyies de recent creació com Moviment Sísmic o ja consolidades com La Taimada.

El colofó final era l’espectacle ‘L’ombra d’en Peter Pan’, de la companyia Som-hi dansa i dirigit i coreografiat per la vilafranquina Laura Olivella. La proposta es podia veure aquest diumenge a Cal Bolet.

Olivella, coreògrafa convidada d’aquesta edició, explicava que la proposta del Dansòmetre és tot un encert en molts sentits, sobretot treure la dansa al carrer i fer-ne partícip la gent de la vila.

‘L’ombra d’en Peter Pan’ és un espectacle de dansa per a tota la família que revisa la història d’en Peter Pan per reflexionar sobre el nostre lligam amb el passat i el nostre aprenentatge. En aquesta ocasió, la funció comptava amb la participació de tres ballarines seleccionades el cap de setmana passat en un taller que formava part del Dansòmetre.

El Dansòmetre acabava amb aquest espectacle familiar després d’un cap de setmana molt intens que havia deixat amb bon regust de boca els participants.
Blanca Cusiné és la directora de l’escola de dansa CAS.

El Festival Dansòmetre es projecta al voltant del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra cada any arreu del món, el 29 d’abril. A banda dels espectacles professionals i les mostres escolars, també compta amb espais lliures per dansar al carrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: