Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola d’Enoturisme acull una tertúlia amb els premiats Lluís Tolosa i Meritxell Falgueras

Tant Tolosa com Falgueras van rebre els Gourmand World Awards 2021, festival que reconeix els millors escriptors i les millors obres del món del vi.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya va oferir aquest dimecres una tertúlia literària amb Lluís Tolosa i Meritxell Falgueras que alhora presentaven els seus llibres premiats recentment. Tant Tolosa com Falgueras van rebre els Gourmand World Awards 2021, festival que reconeix els millors escriptors i les millors obres del món del vi. El certamen es va celebrar el passat 29 de novembre a París. Lluís Tolosa va ser guardonat amb la “Guia d’Enoturisme de Catalunya”, la qual va rebre el premi com a la millor guia d’enoturisme publicada els últims 25 anys al món. En aquest llibre s’inclouen 218 cellers, 166 restaurants, 170 allotjaments, 51 visites culturals i 93 enoteques. Abans de la tertúlia, Tolosa ens explicava com és l’enoturisme a Catalunya.

Tolosa també va ser premiat en aquest certament com a millor editor de llibres de vins del món 2021 amb el llibre “Vinos de España”. La comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras va ser premiada amb el seu llibre “Con Vino Con Todo” (‘Divinament’, en català), el qual ha estat escollit millor llibre d’educació vinícola del món. En aquesta nova obra es descobreixen trucs per fer més atractiva la manera de parlar sobre el vi sense ser un expert.

L’autora busca apropar a la gent que té menys coneixement del vi a poder gaudir-ne d’una manera senzilla i elegant. Falgueras va rebre el premi al millor llibre de begudes no alcohòliques publicat a tot el món en els últims 25 anys, amb la seva obra “Què beure quan no beus”. Falgueras parla de com ha evolucionat en el món literari després de quatre llibres.

La presentació d’aquests llibres respon a l’objectiu de l’Escola d’Enoturisme de fomentar l’educació vinícola en el marc de les activitats que el centre vol organitzar per mantenir-se com referent educatiu d’aquest àmbit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: