Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’enoturisme es consolida com a sector en alça i demana professionals formats

L’enoturisme és un dels sectors del segment turístic que més creixement ha experimentat en els darrers anys.

A l’Escola d’Enoturisme de Catalunya constaten aquest creixement i expliquen que els nivells d’inserció laboral dels estudis que imparteixen són molt elevats, en alguns casos, del 100%.

La Núria Soria treballa actualment al Centre de la Malvasia de Sitges. Va trobar feina en acabar els seus estudis a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, on va cursar el Cicle Formatiu de Grau Superior de guia, informació i assistència turística en Enoturisme. Ara ha decidit continuar formant-se mentre treballa i està fent el curs d’especialització en sommelieria professional, també a Vilafranca.

La Núria considera que al Penedès hi ha necessitat de treballadors i treballadores formats en l’àmbit de l’enoturisme i destaca que va trobar feina fàcilment.

El Carlos Duran té 31 anys. Va venir a Vilafranca l’any 2018 des dels Estats Units. Treballava com a professor d’anglès però tenia interès en el món del turisme. Ara està acabant les pràctiques del Cicle Formatiu de Grau Superior de guia, informació i assistència turística en Enoturisme en un celler del Penedès i l’han contractat.

També la Lourdes Castelló és un exemple de l’alta inserció laboral que estan tenint els estudis en el sector de l’enoturisme. Ella va fer les pràctiques a l’Oficina de Turisme de Subirats i ara hi treballa. La Lourdes feia vint any que treballava en el sector del transport de paqueteria, quan va voler fer un canvi radical.

Aquest és el quart curs que l’Escola d’Enoturisme imparteix el Cicle Formatiu de Grau Superior.

La directora de l’escola, Ester Garcia, explica que l’índex d’inserció de l’alumnat del cicle és del 100% i que dona la possibilitat de trobar feina o continuar i ampliar la formació.

Garcia atribueix aquesta alta demanda de professionals a que l’enoturisme és un sector en expansió, ja des d’abans de la pandèmia, i a que a Catalunya s’està apostant pel turisme enogastronòmic.

Des de l’Escola d’Enoturisme apunten que alguns aspectes clau per obtenir uns bons índexs d’inserció són la flexibilitat de l’oferta formativa i el fet d’apostar decididament per la formació continuada al llarg de la vida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: