Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La MAT planifica 7 torres de molt alta tensió a Vilafranca

ERC insta al govern fer un front ampli de ciutat per oposar-s’hi.

La MAT que vol enllaçar l’Aragó amb Catalunya i que travessa el Penedès comptarà amb 7 torres de molt alta tensió a Vilafranca. Així consta en l’avantprojecte de l’empresa Forestalia i que ERC ja havia alertat el passat novembre i que després de setmanes d’investigacions per part dels republicans, finalment s’ha confirmat. Pere Sàbat, portaveu dels republicans, reclama un front ampli de ciutat per fer front a aquesta amenaça.

El passat mes de novembre Esquerra ja va alertar que la MAT afectava el terme municipal de Vilafranca. El regidor d’urbanisme, Francisco Romero, explica que en aquell moment el govern no tenia cap document de l’afectació i que tot i així ja va presentar una al·legació a través del Consell Comarcal contrària al projecte sobretot per les formes, que no contemplen tenir en compte la planificació municipal. Romero afegeix que en els darrers dies han rebut un document d’un ramal a la subestació de la Granada que sí que podria afectar al terme de Vilafranca i que tornarà a proposar una al.legació contrària en el mateix sentit.

ERC, MAT

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: