Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC proposa accions per embellir i harmonitzar el centre comercial

També per garantir l’ús del català en els establiments.

Els republicans portaran al ple d’aquest dimarts una moció que busca fer complir l’ordenança del paisatge urbà i la llei de política lingüística per tal de revaloritzar el comerç de Vilafranca.
El comerç és clau pel present i el futur d’una ciutat, perquè genera ocupació i dinamisme a l’economia, però també com a factor de cohesió social, convivència, seguretat i progrés social. Els republicans consideren que de moment govern del PSC no ha dut a terme polítiques vinculades al comerç.

Per aquest motiu, amb l’objectiu de capgirar l’actual inacció del govern porten una nova moció al ple que persegueix aconseguir una major revalorització i dinamisme del centre comercial de la vila. Proposen tres línies de treball complementàries. L’harmonització de diferents elements comercials, com els cartells i reclams publicitaris, promoure l’ús de la llengua catalana i garantir que els establiments comercials facin el que mana la Llei de Política Lingüística i posar de relleu la història comercial de la vila i, per tant, reivindicar el patrimoni comercial immaterial i material que tenen alguns d’aquests comerços.

Aquestes propostes que fan els republicans és fruit de diferents demandes que els comerciants i també residents a Vilafranca els han fet arribar darrerament i de les taules de treball que es van fer amb tots els representants polítics abans de les eleccions municipals.
Tot i que finalment, després de les reiterades demandes de l’entitat Vilafranca Activa i també dels republicans, s’ha convocat la Taula de Comerç amb membres d’aquesta associació i representants polítics; encara no ha tingut lloc el Consell Municipal de Comerç i Turisme, òrgan participatiu on hi formen part diferents entitats de la vila. Assenyalen que “no és de rebut que, després d’un any i a les portes de les Fires de Maig, encara no s’hagi convocat”.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: