Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall recupera enguany el format habitual i incorpora nous espais

La mostra tindrà lloc els dies 18 i 19 de desembre al parc de Sant Julià de Vilafranca i comptarà amb la tradicional mostra d’aviram.

La mostra celebra enguany la seva 357a edició més viva que mai, envoltada de tot allò que la fa singular, el Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida, la gastronomia d’alta qualitat i els vins de la DO Penedès. L’estat actual dels indicadors de la pandèmia permet enguany recuperar el format habitual de la mostra. Així, la Fira del Gall inclourà tots els espais tradicionals, amb el Mercat d’Aviram, la Mostra Gastronòmica, el Celler Penedès i el Mercat d’Artesania, que han convertit aquest esdeveniment en un destacat punt de trobada per als amants de la gastronomia de proximitat i els vins del Penedès. A més de les propostes habituals, la fira inclourà algunes novetats com el Celler Penedès – Winebar, on es podran tastar els vins negres de la DO Penedès, o la plaça de la Gastrobotiga, un espai on es podran adquirir els plats de la fira gastronòmica, el vi de la DO o el Gall del Penedès sacrificat. En l’acte de presentació de les novetats de l’edició 2021, que s’ha celebrat al Parc de Sant Julià, la regidora de Turisme Dolors Rius ha assegurat que de l’Ajuntament són optimistes de cara al nombre de visitants que poden venir a la mostra, i ha reiterat que estan garantides les normes de seguretat per al públic. La regidora ha donat molta importància a la nova Gastrobotiga, que serveix per adaptar-se als nous hàbits de consum.

I l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, apunta que la Fira del Gall és una activitat que torna Vilafranca a les seves arrels. Regull ha remarcat que la Vila ha crescut molt en les últimes dècades i iniciatives com la centenària Fira del Gall serveixen per reivindicar la idiosincràsia penedesenca.

A la Mostra Gastronòmica s’hi podran degustar una quinzena de plats d’aviram de cinc restaurants penedesencs que oferiran les seves propostes culinàries. Enguany el Celler Penedès pren forma de Winebar i permetrà als visitants tastar les referències de 19 cellers que es presentaran a la mostra. Un dels altres punts a destacar de la Fira d’enguany és el Campionat d’Espanya d’avicultura, columbicultura i cunicultura de raça, que portarà gairebé 2.000 animals al recinte Firal de Vilafranca. Com és habitual la mostra comptarà amb activitats complementàries, com la Mostra d’artesania que inclourà més de 130 expositors, o la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, que enguany arriba a la XXIVa edició. La periodista gastronòmica Tana Collados serà l’encarregada de pronunciar el pregó de la Fira del Gall el dimecres 15 de desembre a les vuit del vespre a l’auditori del Vinseum, amb aforament limitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: