Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall ha acollit diumenge els actes de la 26a mostra de bestiari festiu de ploma

Diumenge a les 10 del matí, la plaça de la Gastronomia ha rebut la visita de les figures participants en la 26a mostra de bestiari festiu de ploma, celebrada en el darrer dia de la Fira del Gall

Enguany, la mostra ha estat conformada pels quatre amfitrions vilafranquins; el Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l’Àguila de Sant Julià i l’Aguileta Tramuntana; a més del Falcó d’Alcover; El Griu de Barcelona; el Gall, Gallines i Pollets d’Esparreguera i el Dracgall de Castellgalí. Animals emplomats de totes les formes, mides i colors, que han estat presents en la tradicional recollida de xumets de la Gallina Ballarica als infants que ja han deixat el costum de xumar.

Durant el matí, els membres de les colles convidades també han pogut aprofitar per gaudir de la mostra gastronòmica de la Fira del Gall, de la que en destaquen la seva bona organització.

A les dotze del migdia, les figures han iniciat una cercavila pels carrers de Vilafranca fins a la plaça de la Vila. Una cercavila, asseguren els membres participants, que els ha servit per mostrar als vilafranquins i vilafranquines les seves figures i els pobles d’on provenen.

Cap a les dues del migdia, la plaça de la Vila ha acollit els balls de lluïment del bestiari festiu, en un acte amb una notable assistència de públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: