Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comerç vilafranquí enceta la campanya de Nadal amb moltes incerteses

Les dificultats de subministrament en alguns sectors i la competència del comerç electrònic fan que les expectatives siguin incertes, tot i la recuperació d’una certa normalitat aquestes festes.

La campanya de Nadal ja s’ha obert a Vilafranca, amb el que ha estat el primer cap de setmana de comerços oberts i la mirada posada en unes dates en que les compres tradicionalment animen molts establiments.

Joguines d’una banda i regals tecnològics i electrònics acostumen a centrar bona part de les compres en aquestes dates, on ‘esperança del sector és poder recuperar una certa normalitat.

Les botigues de joguines estan ja vivint aquests primers dies amb molta animació. Antoni Bonell apuntava que es respirava novament ambient de nadal.

Diferent era el punt de vista en el sector de l’electrònica i els electrodomèstics. Francesc Guardiet recordava que ja fa alguns anys que la campanya de Nadal pateix el Black Friday com a una competència directe. Al que cal sumar-hi el comerç electrònic a través de les grans plataformes i enguany també la crisi de components que dificulta l’arribada d’algunes comandes.

Bonell reconeix que en el seu sector la crisi de components i matèries primeres també s’està notant, i que hi ha joguines que no podran tornar a tenir disponibles aquest Nadal.

Guardiet reconeix amb resignació que ara per ara hi ha electrodomèstics per els que no poden garantir data d’entrega, i que això els genera una certa impotència i frustració davant dels clients.

Un any més, per mirar d’animar la campanya nadalenca, l’Associació de Comerciants Centre Vila ha instal·lat la pista de gel a la rambla de Sant Francesc, que s’inaugurava dissabte al matí. Marta Vivas, presidenta de l’entitat, comentava que estaven satisfets de poder tornar a oferir aquesta pista a Vilafranca i comarca, en la seva setzena edició.

Per accedir a la pista, enguany serà necessari també l’ús de la mascareta.

Un altre element tradicional del Nadal a Vilafranca és el mercat de Santa Llúcia, que aquest 2021 ha tornat a la seva ubicació habitual. A la Rambla de Nostra Senyora s’hi por trobar tot el necessari per poder guarnir casa nostra de cara a les festes. Entre els paradistes les sensacions eren bones en les primeres hores d’obertura

Des de l’Ajuntament també es valorava positivament aquesta tornada a l’espai habitual del mercat de Santa Llúcia, amb molt ambient des del primer moment. Ariadna Corbella, tècnica de mercats

Aquest 2021 de moment les ofertes lúdiques i culturals al voltant de les festes de nadal recuperen una certa normalitat respecte el que es va poder fer l’any 2020. Tant la Fira de Santa Llúcia, com la pista de gel tornen a omplir de gent els carrers del centre de Vilafranca i ajuden a donar ambient de festa per aquestes dates.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: