Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit un dels quatre concerts de presentació de l’OMAC

Aquest diumenge, l’Auditori de Vilafranca va acollir el quart i últim concert de presentació de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya. Es tracta d’una formació integrada per 31 músics.

Aquesta formació va debutar al Kursaal de Manresa, en el concert inaugural de la 24a edició de la Fira Mediterrània. Després va actuar al Teatre Principal d’Olot i al Teatre Auditori de Sant Cugat, mentre que ahir ho feia a la capital de l’Alt Penedès amb una platea entusiasta i un pati de butaques ple de gom a gom.

El concert va servir per presentar també el seu primer espectacle, que porta per nom ‘Trencadís’. La composició ha anat a càrrec del Daniel López, que a més és l’encarregat de dirigir la trentena de músics que hi ha a l’escenari i a la cantant menorquina Anna Ferrer. L’espectacle està inspirat en el recull de cançons populars del Pirineu que va fer Artur Blasco. Aquestes melodies les combina i les relaciona amb poesia contemporània de poetes com Enric Casasses, Anna Gual, Josep Pedrals, Mireia Calafell, Clara Fiol, Rosa Vilanova, Sònia Moya i Juana Dolores Romero.

L’acordionista Marçal Ramon, un dels impulsors de l’OMAC, va explicar al públic vilafranquí que aquest projecte de nova orquestra vol ser una trinxera més en la lluita per dignificar la música tradicional dels Països Catalans.

Aquesta formació compta, a més, amb dos integrants de casa nostra: els músics Manu Sabaté i Ivó Jordà.

Després d’aquest darrer concert de presentació a Vilafranca, els músics fan una parada per agafar forces i tornar a principis d’any amb aquesta proposta ambiciosa i entusiasta d’escampar la sonoritat dels instruments tradicionals arreu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: