Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Criatures ha portat la seva «cambra d’arrel» a l’Auditori en un concert ple de col·laboracions

El duet format per Ivó Jordà a la gralla i Marçal Ramon a l’acordió diatònic portava diumenge a l’Auditori de Vilafranca la presentació del seu segon disc, ‘Praxinoscopi’.

Criatures va plantejar un espectacle ple de col·laboracions davant d’un auditori pràcticament ple.

‘Praxinoscopi’ conté un repertori de composició pròpia, fent un gir en el tractament de les harmonies, en els moviments melòdics i en els diàlegs entre els dos instruments, sense perdre, però, l’essència de Criatures que els ha acompanyat des dels inicis. Un repertori nou, continuista amb la seva idea de la cambra d’arrel i que inclou pinzellades de la música vuitcentista, de la vinguda d’altres territoris, dels ritmes esporògens, de la música vocal i de les grans melodies del país que amb el temps han esdevingut himnes.

Jordà i Ramon es van conèixer a l’ESMUC fa uns cinc anys. Des de llavors han pogut comprovar l’evolució en positiu que ha viscut la música tradicional.

‘Praxinoscopi’ ha comptat amb la producció de Dani López i hi ha un tema cantat, ‘La Balanguera’, amb la veu de Joana Gomila. El disc ha comptat també amb les col·laboracions de Marc Vall a les percussions, Iu Boixader al contrabaix i el mateix Dani López al saxo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: