Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT

Tot i que l’alerta se centra sobretot a la zona del litoral entre el Garraf i el Maresme, hi ha també vent intens a les comarques del Penedès.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent sobretot al matí al litoral central.

L’SMC preveu que el vent superi els a 72 km/h a la zona del litoral compresa entre el Garraf fins al Maresme. En menor grau de probabilitat podrà bufar vent intens a les comarques de la Selva, Osona, Moianès, Bages, Vallès, Penedès i Anoia. Es preveu que l’episodi s’allargui fins divendres al migdia i que vagi perdent intensitat amb el pas de les hores.

Davant d’aquesta previsió, caldrà extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal tenir especial cura amb els elements mòbils tipus carpes o similars i amb la proximitat d’arbrat, bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: